fredag 30 maj 2008

Nybäddat

foto:mywhitecottage

Så var det då fredag igen, veckorna bara susar iväg just nu... Idag har jag bäddat rent i våra sängar med rosa lakan med vita prickar (från Åhléns) samt vita, gamla örngott med spets. Tycker det blev så somrigt och fint! Då jag har två små killar som absolut inte vill ha något rosa, frossar jag i rosa i mannens och mitt sovrum istället. Där har mannen inget att säga till om... *haha* Den turkosa pläden köpte jag för drygt ett år sedan och den kommer från Ib Larsen, den bryter av fint med sin turkosblå färg och rosa blommor. Är faktiskt grymt sugen på att måla någon möbel i denna ljust turkosblå färg, tycker den är underbar! Våra sängbord har några år på nacken och kommer från Bruka. Min vita HD-spegel har fått sig en ny ljusslinga från Ikea, bilder på det plus lite fler andra bilder från sovrummet kommer i nästa inlägg. Här skiner solen från en klarblå himmel och de har lovat varma, sköna temperaturer till helgen - härligt!

Hoppas ni får njuta av det underbara
vädret allesammans!
Kram Jenny

tisdag 27 maj 2008

Robot

foto:mywhitecottage

De här coola robotarna med sparbössefunktion är från Russinet och killarna har varsin. Jag är väldigt förtjust i robotar av någon anledning... Speciellt de med lite retrostuk. Russinet har även andra modeller i plåt som också är urfina!

Hoppas ni haft en härlig helg! Vår var väldigt intensiv men såååå rolig och vår fest blev väldigt lyckad. Solen lyste hela helgen från en klarblå himmel - underbart! Dopet på söndagen var utomhus med havet som altartavla och det var sagolikt vackert!

Kram Jenny

torsdag 22 maj 2008

Min absoluta favoritblomma
Är den underbara pionen. Jag älskar deras bulliga utseende och deras ljuvliga doft... Vit och ljusrosa är de allra vackraste, tycker jag. Den vita pionen står i ett "gårdsfynd", barnen gick nämligen på skattjakt runt vår gamla ladugård och kom bland annat hem med den här lilla glasflaskan. Jag blev jätteglad, jag tycker den är så fin. Perfekt för en blomma.

foto:mywhitecottage

Då vår helg är fullspäckad med besök av familj, dop och stor fest, tar jag nu paus från bloggandet några dagar. Önskar er alla som kikar in här en härlig helg och håller tummarna för att solen kommer lysa på oss alla!

Kram Jenny

onsdag 21 maj 2008

Jordgubbar - mums vad gott!

foto:mywhitecottage

Åh, vad jag längtar tills jordgubbssäsongen är här! Jag älskar dessa söta, goda röda bär!!! Högsta lyxen är att få äta dom till frukost (ute i morgonsolen så klart) tillsammans med musli och mjölk, smörgås (gärna med skinka, tomat och gurka) och ett glas juice. Det är den bästa frukost jag kan tänka mig! Dessa jordgubbar är tyvärr inte svenska, men de var helt ok ändå tillsammans med vaniljglass. Den grå skålen kommer från Mateus, mitt favvoporslin. Här skiner solen från en klarblå himmel, hoppas den gör det hos Dig också!

Kramar Jenny

måndag 19 maj 2008

Världens bästa Perla

Har startat webshopen Perlan Living. Där måste ni kika in!!! Dels därför att hon så klart har en massa fina saker men också för att hemsidan kanonläcker och urfin vilket gör hela upplevelsen när man besöker sidan så mycket större! Kan säga att min önskelista därifrån är lååååång redan nu... Vad sägs om denna underbara lilla silvervas respektive lykta med små rosor på?!! Bara så ljuvlig om du frågar mig...

Foto:Perlan. Alla bilder är lånade med tillstånd från Perlan.

Dessutom måste jag tipsa om dessa ljus från Broste som hon säljer - de är superduper bra!!! Till och med min man har konstaterat att de brinner ovanligt länge och då förstår ni att dom är bra! Så in nu allihop till Perlan Living och shoppa loss! :)

Jag vill också sända min allra största lyckönskningskram till dig Pernilla! Du är så himla duktig så jag vet att det här kommer bli en kanonsuccé!!!

Ha en toppenbra vecka allesammans!

torsdag 15 maj 2008

Äta ute
Trots att det blev kallare i början av veckan har solen fortsatt att lysa från klarblå himmel och sakta men säkert kryper termometern uppåt igen... Härligt!!! Att kunna äta ute är det bästa jag vet, jag hoppas det blir många såna tillfällen framöver!

foto:mywhitecottage

Vår utemöbel har ett par år på nacken och kommer från norska TGI, men jag kan inte hitta den på deras hemsida så jag tror den har utgått från deras sortiment... Kuddarna kommer ifrån Lexington och porslin från GreenGate. Passar redan nu på att önska er alla som kikar in här:

Trevlig helg!

måndag 12 maj 2008

Planterat
foto:mywhitecottage

I helgen blev det en hel del trädgårdsarbete, vilket passade ypperligt då vi hade rena högsommarvädret! Rabatter har rensats, gräs har klippts och jag har kastat bort de vissna minipåskliljorna och ersatt dom med ett par ljusrosa pelargoner.

foto:mywhitecottage

Jag hade ställt undan ett par krukplanteringar från i vintras med ljung och murgröna, förvånat upptäckte jag att murgrönan trots allt hade överlevt vintern och var full med nya skott! Den blev nog väldigt glad över att få bli omplanterad i ny jord och framför allt över att få vatten! Trodde nämligen att den var död precis som ljungen så jag har inte brytt mig om den överhuvudtaget... Av goda vänner har jag fått flera stora lavendelplantor, de har jag också planterat och klippt ner (ni skymtar lite av en av dom i korgen till vänster på den ena bilden). De ser inte så kul ut just nu men jag hoppas att de fort som attan kommer med nya skott!

Tack alla ni som kikar in och lämnar små spår efter er, jag blir jätteglad för varendaste ett! Dessvärre har jag inte så mycket bloggtid just nu så jag hinner inte riktigt runt till er alla och en var... Vill passa på att njuta av det härliga vädret samt att det är mycket avslutningar och grejer på kvällarna denna tiden på året, hoppas ni har överseende!

Ta hand om er!

fredag 9 maj 2008

Lillebrors rum
Jag kan knappt fatta vilket underbart väder vi har! I helgen blir det till att vara ute så mycket som möjligt. I mina rabatter har jag sett en del gula blommor... ni vet sådana som inte gärna vill ha i rabatten... Nej, de ska bli ett minne blott! I alla fall för ett tag... :)

Idag får ni kika in i lillebrors rum, kan tillägga för de som undrar;
- Nej, han har långt ifrån alltid så här välstädat! *haha*

foto:mywhitecottage

Eftersom vi numera bor i ett gammalt hus känner jag att jag vill byta ut en del av killarnas möbler till mer loppisfynd. Har fått ett litet skrivbord som är gammalt och väldigt gulligt, det ska bara få sig ett lager vit färg, liksom en gammal stol som jag har, så får
Ikea-grejerna hamna på Blocket. :)

Nu önskar jag er en underbar helg och jag hoppas ni alla får njuta av solen och värmen! Det lovar jag att jag ska göra!

Solvarma kramar Jenny

onsdag 7 maj 2008

Skålar
För flera år sedan köpte jag dessa glasskålar i en liten inrednings-
butik i Vimmerby. Jag tycker de är så söta! Jag använder dom i huvudsak till efterrätter. Ibland gör vi en hallonpannacotta med skogsbärskaramell (se recept här!) och den matchar grymt bra med skålarna samt att den är gudomligt god. ;) Överhuvudtaget är jag svag för glas och porslin. Just dessa kommer från Villa Collection Denmark. Tänk vad danskarna är duktiga på inredning!!! Pelargonknoppen som ligger i är faktiskt inte en Mårbacka utan den heter Nikolaj. Den är kallt ljusrosa - min absoluta favoritfärg!

foto:mywhitecottage

Här har vi det mest fantastiska väder och har haft i så många dagar att jag har tappat räkningen... Underbart! Till helgen har de till och med lovat upp mot 24-25 grader, man tror knappt det är sant! Blir det tyst är på bloggen så vet ni var jag är - ute! :)

Kramar till er alla!

måndag 5 maj 2008

Utsikt
Så är då valborgshelgen över och det är återigen dags för skola, dagis och jobb. Vi har spenderat helgen i småland och haft härliga dagar. Det började med regn, så valborgsmässoeld och fyrverkerier fick avnjutas under ett paraply, men helgen avslutades med sol och värme - härligt!

foto:mywhitecottage

Sämre utsikt kan man ju ha från ett gästrum, eller hur!!? Så fort man drog upp rullgardinen blev humöret på topp när man möttes av denna vackra syn, blommande körsbärsträd är verkligen fantastiskt vacka! Vill passa på att tacka alla ni som kikar in här hos mig. Alla era gulliga kommentarer gör mig så glad! Har just nu lite ont om tid och hinner inte besöka er alla i den utsträckning jag skulle vilja men ni ska veta att ni värmer mitt hjärta. Tusen tack!

Ha en fin vecka allesammans!