måndag 12 maj 2008

Planterat
foto:mywhitecottage

I helgen blev det en hel del trädgårdsarbete, vilket passade ypperligt då vi hade rena högsommarvädret! Rabatter har rensats, gräs har klippts och jag har kastat bort de vissna minipåskliljorna och ersatt dom med ett par ljusrosa pelargoner.

foto:mywhitecottage

Jag hade ställt undan ett par krukplanteringar från i vintras med ljung och murgröna, förvånat upptäckte jag att murgrönan trots allt hade överlevt vintern och var full med nya skott! Den blev nog väldigt glad över att få bli omplanterad i ny jord och framför allt över att få vatten! Trodde nämligen att den var död precis som ljungen så jag har inte brytt mig om den överhuvudtaget... Av goda vänner har jag fått flera stora lavendelplantor, de har jag också planterat och klippt ner (ni skymtar lite av en av dom i korgen till vänster på den ena bilden). De ser inte så kul ut just nu men jag hoppas att de fort som attan kommer med nya skott!

Tack alla ni som kikar in och lämnar små spår efter er, jag blir jätteglad för varendaste ett! Dessvärre har jag inte så mycket bloggtid just nu så jag hinner inte riktigt runt till er alla och en var... Vill passa på att njuta av det härliga vädret samt att det är mycket avslutningar och grejer på kvällarna denna tiden på året, hoppas ni har överseende!

Ta hand om er!

24 kommentarer:

Anonym sa...

Tjillevippen tjejen!
Så härligt det ser ut! Jag behöver köpa lite mer blommor till mina krukor med ute.. men tiden räcker liksom inte till just nu.. Skulle behöva klona mig till 3 perlor just nu tror jag!
Säger som Linda bengtzing: "Hur svårt kan de va?"
haha

Nä om jag skulle skolka lite från jobbet, och passa på att beta av ett par 300 punkter på listan medans chefen dragit till Eksjö?! hehe

Ha det bäst vännen!!! kramen ♥

Stämningsfullt sa...

Hej!
Så fint du har planterat! Zink och pelargoner är så fint ihop :)
Ha en bra dag!
Kram!

Nina sa...

Hejsan Hjärtat ! Det är alltid lika kul att få klampa in till dig - underbara bilder !!!
Jag har inte hunnit heller att sitta framför datorn - det har hänt så mycket på sista tiden och då framför allt värmen gör sitt att man tillbringar tiden mest utomhus !!!

Ville bara säga hej hej och önska dig en förträfflig vecka !!!

Marina sa...

Bloggtid har vi nog alla ont om nu och så ska de tju vara när det är vackert väder tycker jag. Söta pelargoner och tåliga murgrönor!

Radhusdrömmar sa...

Ja visst är det fint med rosa pelargoner!
Jag denna vinter var ju inte så mycket till vinter så en hel del växter överlevde ju, jag har bl a en Rosmarin som fortfarande är fin sen förra sommaren.

Ha en fin vecka!

Kram Johanna

Maria sa...

Här är det snart dax för lite trädgårdsarbete. Jag har fortfarande kvar planteringen från i vintras på bron...inte så vacker längre! Dock lite för kallt för allt utom penséer tror jag...
Ser så fint ut med pelargoner!

Marie Louise sa...

Beautiful photographs!

Mjuka sa...

Hej hopp så vackra bilder.
kramar Malin

Johanna sa...

Vilka fina bilder!

Nettan sa...

Alltid lika trevligt & titta in här =0)...vackra bilder som vanligt !
Ska nog plantera " pelargoner " i min zinkhink med, jag fyndade på loppisen ;0)...
Har du börjat ditt nya jobb än ?
Kram Nettan

pudelflicka sa...

Ja man har inte så mycket tid till bloggande under den här perioden då man helst vill vara i trädgården.
Jag har också planterat alla mina rosa pelargoner i växthuset. Kommer att plantera rosa Mårbacka i mina kruker på terassen också. I år kommer det att bli mycket rosa hos mig.
Kram Hedvig

Susihus sa...

Hej hopp! Ja helgen har ju varit helt otrolig, går ju knappt att få in att det är klarblå himmel och så varmt. Var allt lite ovant idag att få ta på sig jacka igen. Lavendlen kommer att komma, ora dig inte för den...hihi=)
Jag och Bono var på sök igår i värmen, det är så roligt så jag skulle vilja göra det varje dag...lite svårt men drömma kan man ju få göra.
Ha en härlig vecka. Kram på dig!

Camillas nya hem sa...

Klart att man måste njuta av vädret och låta datorn stå och samla damm i stället. :) Det finns nog med tid att sitta här under vinterhalvåret.

Vad fint du har planterat! Det är så härligt med all grönska nu, liksom upptäcker allt på nytt. Konstigt det där. :)

Ha en trevlig kväll! Kram!

Randi sa...

Jättevackert med zink och rosa pelargoner. Ljuvliga vårbilder!
Kram Randi

Dollan sa...

Instämmer med de andra bloggarna att bilderna är jättefina Vädret har ju verkligen varit helt fantastiskt. Hoppas bara inte det var sommaren 2008 som passerade.
Må gott

Dollan

Desiree sa...

Pelargoner gillar jag verkigen. De finns så många fina sorter och fina färger. De rosa du planterat var jättefina. Ja vilket härligt sommarväder ni har haft i helgen. Hoppas att denna sommaren blir riktigt fin i Sverige i år.

Anneli sa...

Du har helt rätt - pelargoner+zink =snygg kombination!!!

-Och vad fräscht och snyggt det var i pojkrummet du visade oss i inlägget nedan...du får komma med nya bilder när du har fått in de gamla möblerna du skrev om...ska bli intressant!!

Önskar dig en härlig vecka!!

Kram

Rosa Hemmet sa...

Härliga bilder du bjuder på som vanligt! :) Härligt med en trädgård, blir lite smått avis men får njuta av alla era härliga bilder här på bloggen istället! Ha det fint:)

My Lovely Things sa...

åh vilka vackra foton på dina planteringar!!

ha det så gott..
kram anna

Johanna sa...

Varje gång jag kikar in här blir jag på så gott humör!
Dina bilder är så fantastiska och allt du gör blir så väldigt vackert!
Zink är så fint i kombination med en vacker blomma.

Kram på dig!

IKT i min vardag sa...

Pelargoner och zink kan ju inte bli fel ihop, eller hur. Härligt med en trädgård att påta i. Jag har en liten miniplätt vid kusten, den är så liten så att jag inte kan gå loss med mina idéer. Jag längtar verkligen efter en riktig trädgård. Jag får nöja mig med att fylla balkongen så länge...;-)

Kram

sand mellan tårna sa...

hej.

jag blir glad när du hälsar på, men tid är en bristvara även här, jag vill så mycket och hinner så lite. Just nu försöker jag att fixa mycket i bloggen bara för att hålla dne igång, och få fler besökare. (liten vill bli stor) hihi.

Men samtidigt vill jag vara ute all min lediga tid... varför måste man sova....

ha det gott! och tack för kommentaren om tavlorna.

Kram L

Vårt lilla hem sa...

Halloj!!

Så fint det ser ut med de blekrosa blommorna mot zinken!! Hoppas lavendelplantorna tar sig för de kommer bli superfina ihop med korgarna!
Hihi, jag hde också övergivit två stora murgrönor som nu fick komma ut och se solen igenom och de lever upp mer och mer för var dag som går! :)

Klart vi har överseende, jag tror alla har mer eller mindre fullt upp nu när sommaren närmar sig med stormsteg! Bara så kul att titta in här varje gång! Njuter alltid så av dina fina bilder!

Kraam! Jenny

Sofia sa...

Hoppsan!
Såg just att du skrev att man måste fråga innan man lånar... förlåt!
Titta in till mig och hör av dig om du är arg!
Kram Sofia