söndag 20 juli 2008

Datakrasch

foto:mywhitecottage

Japp, för två veckor sedan hände det som inte får hända när man har datorn full av tusentals bilder... Den kraschade ihop! Helt död... Panik utbröt och man förbannade sig själv för att inte ha bränt av bilderna på cd-skivor! Mannen har kämpat och kämpat och med hjälp av en låneskärm har vi nu fått igång den hjälpligt. Tro det eller ej men alla bilder verkar finnas kvar... Puuh!!! Men låneskärmen vi har är allt annat än bra, kan inte redigera bilder över huvudtaget så en ny skärm är bara att sätta upp på Att-köpa-listan... Så idag bjuder jag på bilder som jag hade färdig redigerade i mitt arkiv, de är tagna av mig i Vik för ett par månader sedan.

Tack alla ni som troget kikar in här, jag blir glad för varendaste kommentar!!! Jag har också fått en del utmaningar och utmärkelser den senaste tiden, här kommer de:

Den här utmärkelsen fick jag av världens sötaste Sara som har den urmysiga bloggen Under en vind och också av gulliga Mia som har den jättefina bloggen Hem & Lycka.


Och den här fick jag av ytterigare två gulliga tjejer, nämligen Desiree som har bloggen Sweet Home Alabama och så från bloggen Tingeltangel & Ingentingel. Två bloggar som har funnits på min lista över favoritbloggar länge!

Och den här fick jag av Solsjös Saga (dold blogg) och den mysiga bloggen Strandviksvillan. Slutligen vill jag säga tusen tack till er goa bloggvänner som gett mig dessa utmärkelser - en jättekram till er alla!!! Jag skickar dessa vidare till alla er trofasta bloggvänner som kikar in här, trots att jag nu en längre tid har varit såååå dålig på att besöka er... Ge inte upp på mig, jag kommer tillbaka när sommaren klingar av och datorn är fit-for-fight igen - lovar!!! Även utmaningarna jag har fått får jag återkomma med!

Idag har jag varit på loppis med två tjejkompisar och gjort två små fynd á 5:- styck - jag är jättenöjd! Lovar att återkomma med bilder, den ena saken ska få sig en omgång färg först!

Ta hand om er och njut av sommaren!

Stor kram från Jenny

33 kommentarer:

LoveinH sa...

Hej hej!

Vilken mardröm. Vad skönt att det verkat lösa sig!

Ha en skön söndag! Kram/Hanna

Nettan sa...

Ja inte är det kul när datorn " kraschar ", är som hela ens liv rasar samman ;0)....

Våran dators virusskydd funkar inte längre, så vi får se vad som händer....händer nog här med !!

Ska bli kul & se vad det är du fyndat så " Billigt "..
Kram, Nettan

Ann-Catrin sa...

hej kära bloggvän!
ja du det där som bara inte får hända.. det händer... gjorde för oss oxå tidigare i våras.. men som ni vi lyckades spara bolderna i allafall...
men så vackra foton... man jublar och tackar för stor nujtning... du.. jag redigerar aldrig mina bilder...
jag älskar dina bilder..
och så härligt med alla utmärkelser.. dom är du värd varendaste ett!!!

stor kram a-C

Stämningsfullt sa...

hej!
Vilken tur att bilderna har klarat sig! Bränn över de på skivor nu :)
Vackra bilder!
Grattis till utmärkelserna :)
Kram!

Marina sa...

Usch o fy för datorkrasch. Vilken tur at bilderna finns kvar. Mannen bränner faktiskt till skivor emellanåt men det går ganska länge mellan varven.
Vackra bilder du tagit. Hoppas det ordnar sig nu med datorn och ha det så bra! Kram!

Maria sa...

Är jämt rädd att datorn ska haverera. Jag bränner oftast mina foton på Cd-skivor ca en gång i månaden, men man har ju så mycket annat i datorn också...

Anonym sa...

Oh nooo.. inte data krasch. Sicken tur att det gick att rädda alla bilder. Det är ju värsta mardrömmen när det händer.. Jag råkade ju ut för det för ett halv år sedan.. Alla bilder från 2007 är borta.. och som vanligt bannar man sig själv för att man inte brännt ner dem på cd.. och varje gång det händer så loooovar man sig själv att aldrig göra om det igen.. Ja nu sitter man här med datorn proppad med bilder igen.. och ingen backup.. Man kanske skulle ta sig tiden nu under semestern.. kanske.. hehe
KRAM till dig vännen!

syster doris sa...

HEJ!
Stackars dej, been there done that..Våra bilder försvann vid datahaveri, fick tillbaka en del. Hoppas verkligen att du får alla, kort är ju så värdefullt.
Jag gillar verkligen din blogg o undrar om jag får länka till dig?
Titta gärna in till mig på bloggen Syster Doris!!
Det skulle vara trvligt!
Kram T

Svenska inredningsbloggar sa...

Gud, precis vad jag är rädd för! Har så många bilder i våran dator som jag inte blivit klar att bränna över. Fick mig en tankeställare, nu måste det bli gjort!!
Hoppas allt är bra, själv börjar man sin semester i morgon, tre veckor - lyx!!!

Maria sa...

Det var jag som gjorde det förra inlägget!

Dollan sa...

Hej Jenny !

Jag börja undra när inget nytt har kommit, men kraschen var förklaring. Förstår att du får så många fina utmärkelser, det är du verkligen värd. Bilderna är helläckra.
Många kramar fr

Dollan

Ullis/Leva på landet sa...

Datorkrasch vill man inte ha. hade samma sak i början av sommren. Numera har jag alla bilder i ett webbalbum och då kan jag ju dessutom öppna dem varsomhelst. Härliga bilder.

Grattis till dina utmärkelser.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Grodmamman sa...

Än en gång blir jag påmind om att jag borde säkerhetskopiera alla våra foton! Nu ska det ske. Tur att ni lyckades rädda bilderna.
Grattis till utmärkelserna!
Kram

Helena Dovier sa...

Vilken mardröm med datorkrasch... Tur i alla fall att det mesta verkar finnas kvar. För egen del ftp:ar jag över bilder i högupplöst originalformat till min hundhemsidas server med jämna mellanrum. Det känns som en ganska säker back-up. Skivor kan ju gå sönder...

Vad roligt att du har träffat Roza och att du därmed förstår vad jag menar! :-) Hon är verkligen ett unikum, den vovvan.

Hoppas att ni har det bra, hela flocken, och att du har roligt på jobbet!

Stor kram från Helena och Justus

Cia sa...

jag har haft datakrasch två ggr och förlorat massor med bilder båda ggr, vet inte varför man aldrig lär sig , jag tänkera att nu ska jag spara bilderna men rätt som det är är det försent , vilken tur att du kunde rädda dina

Marie Söderberg sa...

åh shit..det vill man inte vara med om..måste kolla hur jag har det med "save"..hmmm..kikar in från hwita rum som har dej som bloggtips..trevlig sida..sommar fräscht..kikar gärna tebax..ha det gott/marie

Desiree sa...

Underbart vackra bilder. VIlken tur att dina foton klarade sig och att det gick att rädda trots dator krash. Det är ju alltid den stora mardrömmen att man ska bli av med sina bilder. VIsst borde man bränna sina kort oftare och regelbundet men det blir ju inte alltid så. Jag förstår att du pustar ut. Grattis till alla fina utmärkelser du fått. Du och din blogg är verkligen värda dessa. ha det fortsatt bra.

IKT i min vardag sa...

Jag vet preciiiiiiis hur trist det är med datorhaveri. Hade själv en ordentlig krasch för ett litet tag sedan med en stendöd hårddisk och mängder av förlorade kort. Usch va´ surt!
Roligt att du kan pigga upp dig med fina awards iallafall!:-)

Kram

Annika sa...

Så bra att bilderna finns kvar! Och bra att ni är tillbaka i cyberspace! Hälsa till alla!

Poppins sa...

Usch, vad trist. Man vill inte bli av med vare sig datorn eller det som finns på hårddisken. Vilken tur att du har kvar dina vackra bilder.
Själv tar jag kopia av foton till cd samtidigt som jag sparar kopia på Boxlagring (en server via Bredbandsbolaget).
Grattis till utmärkelserna. Din blogg är en sann inspirationskälla! Alltid full av vackra bilder från ditt mysiga hem.
kram

Hem och Lycka sa...

Usch för datahaveri, man förstår inte hur beroende man är av den förrän den pajar..

Vilka vackra bilder du tagit, gillar särskilt den med båten. kram!

Jes/Vita villa vila sa...

Å vännen vad trist & jobbigt med en datakrasch!!! Hoppas verkligen ni får ordning på allt - särskilt alla foton!!! (Kan bara tipsa lite om en extern hårddisk för back-up av fram förallt foton - tycker jag funkar kanon)

Underbara bilder du visar som vanligt, Jenny! Du borde jobba heltid som fotograf sanna mina ord!!!

KRAM i sommarvärmen ♥
Jez

Lilla Blanka sa...

Hej Jenny!

Är just hemkommen från några dagar i dina trakter..väldigt i dina trakter tror jag :) Jag skulle så gärna velat hälsa på dig men jag kom bara inte på vad ni heter i efternamn (kunde inte hitta tel.nr) så jag fick åka hem utan ett besök hos dig..*snyft* men jag hittade hem till Goa och våldgästade henne litegrann, stackarn. Men det var riktigt roligt att ses och vi pratade såklart om dig också :)

Och dina bilder ja..jag säger som jag alltid gör här..de är helt underbara, otroligt vackra!!!

Kram du goa, hoppas vi kan ses nån annan gång!

Mia

Elzie sa...

Ja, man är rädd att den här gamla "harven" ska lägga av rätt vad det är. Den är lite lustig emellanåt *s*. Nu har jag inte så mycket foton sparade, men så mycket annat!!
Hoppas du får en skön helg med familjen.
Kram Elzie

Two sa...

Ønsker deg en fin sommar vidare, gleder meg til dine fine innlegg igjen.

Juliann

Sallys hus sa...

Hallå där!!

huva....alla bilder...ja där sa du nåt....måste nog ta och bränna våra...
Kanske skönt ändå med lite ofrivillig paus...:)
Hoppas allt är bra med er och att ni njuter vid ert hav...
Jag bara målar o målar....hinner inte hälften av allt jag tänker mig att hinna......suck.....
Här är allt som vanligt alltså....

Kramisar i massor.

Jennyshemochharmoni sa...

Å nej! Jag vet presis hur det känns! Man får verkligen panik! Skönt att det verkar ha löst sig!Hoppas ni har det riktigt mysigt i sommar! KRAMKRAM

vinklar o vrår sa...

Vilken tur att det verkar ordna sig... en riktig mardröm!
Men härliga svenska bilder bjuder du på :)

Kram på dig och fortsatt trevlig helg!
Maria

White Season sa...

Hej rara Söta Jenny! Tack snälla för att vi fick komma och hälsa på i sommarvärmen. Det var så himla mysigt och trevligt att få se hur ni bor och hur ni har det på underbara Österlen. Ditt hem var så fint och hemtrevligt och du likaså. Önskar dig en bra vecka med jobb och härliga varma kvällar...
Tusen kramar från Malin

Snusilus o Sannibus sa...

Hej!

Vilken härlig och inspirerande blog! Många fina bilder :) Usch, ja nej det är inte skoj när datorn krånglar.

Ha en fin måndag!

Kram, Susanne

A home far away sa...

Jobbigt med dataproblem, men grattis till fina awarden du har fått!

Kram Gunilla i Singapore

My Lovely Things sa...

Grattis till utmärkelserna..

hlt underbara bilder..
trist med er dator..men tur att korten fanns kvar..
kram anna

Marie sa...

Hoppas verkligen att det gick att rädda alla foton, fy vad hemskt när datorn havererar!
Kul med dina loppisfynd, blir spännande att se! Imorgon får jag besök av Katarina (lilla ugglebo) och då ska vi springa på loppisar ihop, hihi. Vi får väl se om vi gör några fynd!

Ha det bra i värmen!
Kram Marie