onsdag 5 november 2008

tid för eftertankefoto:mywhitecottage

Vi har njutit av kalla och soliga dagar under höstlovet uppe i Härjedalsfjällen, Vemdalen närmare bestämt. Under den här veckan har jag också funderat mycket kring min blogg. Jag har just nu svårt att hitta inspirationen och jag känner dåligt samvete för att jag inte hinner kommentera hos er i den utsträckning jag skulle vilja... Ständigt dåligt samvete... Och det vill jag inte ha! Jag tar därför en paus och känner efter hur jag vill ha det med bloggandet framöver. Kanske är jag tillbaka om en vecka, kanske om en månad... Jag vet ärligt inte just nu, men vad jag vet är att bloggandet gett mig så mycket glädje och inte minst alla nya vänner jag fått genom denna värld. Så samtidigt har jag svårt att tro att jag kan vara utan det... Men jag pausar nu så får framtiden utvisa om vi ses igen!

Stor, stor kram till er alla!

Jenny

58 kommentarer:

minblogg-jag sa...

Det gör du rätt i att pausa lite från bloggandet. ( Gäller det båda dina bloggar ? ) Att blogga ska vara roligt och inte kännas betungande. Att gå med ständigt dåligt samvete är inte meningen. Självklart kommer jag att sakna dina inlägg här , du är en härlig människa vars liv jag gärna följer.. Hoppas vi snart få se dig in action again.
Många kramar Helena

Radhusdrömmar sa...

Fina bilder! Fint med gnistrande snö.
Klokt att ta en paus när det känns så... jag har själv gjort det ett par gånger.
Hoppas att du kommer tillbaks snart för jag gillar det du skriver.

Kram Johanna

lyckostunder sa...

Jag förstår ditt beslut till 100%, om bloggen blir "ett dåligt samvete" är det inte roligt att hålla på längre.Och att det skall vara roligt är väl hela idéen med bloggandet?!

Men självklart önskar jag att du ändå saknar bloggandet så mycket att du ännu ändrar dig...Din blogg är alldeles fantastiskt fin med vackra bilder och mycket inspiration! Så det blir nog ett stort tomrum utan dina inlägg!

En bamsekram!

Marina sa...

Man ska så klart itne skriva om man inte känner för det, då pausar man.
Hoppas du kommer igen snart och ha det allra bäst till dess. Kram!

Tidsmästarinnan sa...

En stor stor kram tillbaka till dig Jenny!
Ta hand om dig och din familj, och ta den tid du behöver och känn efter. Sen hoppas jag ju förstås att du kommer fram till att det vore roligast att fortsätta blogga!! Men dåligt samvete får man av så många andra saker i vardagen, det behövs verkligen inte en orsak till...

Hoppas vi ses och hörs framöver!
Kram igen
Susanne

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Visst ska du ta det lungt och känna efter! Jag gillar din blogg, och den inspiration du skänkt/skänker:) Tack för det!
Ta tid på dig nu, och om du återkommer står jag kvar med öppna armar och välkomnar dig i bloggvärlden igen:)

Kram Susanne

Hem och Lycka sa...

Klokt att pausa och känna efter, dåligt samvete ska man ju inte ha hur man än gör! Men känner så väl igen det, lätt att få det.

Hoppas du snart är tillbaka! kram

rosenskära sa...

Jag instämmer med övriga här ovan. Börjar det osa tvång, krav och dåligt samvete ska det vara paus eller stopp. Vi måste blogga för oss själva, det är ju så det börjar, eller hur?

Tänker själv att jag har ju tid nu, när jag är hemma, men sen, när jag börjar jobba - finns lusten kvar då?

På återseende, hoppas jag.

Kramar / Lena

mitt skärgårdsliv sa...

Hejsan, visst bloggandet tar mycket tid men som du säger man får så mycket ut av det också! Man kan alltid ta en paus och återkomma om man känner för det. Har dig på bloggkoll så om du fortsätter besöker jag gärna din blogg! Ha det så bra!

Lallis - liv och leverne sa...

Jättefina bilder och vet du; känn aldrig dåligt samvete för att du inte HINNER.
Varm kram Lallis

Inredningsgalen sa...

Vet hur det känns, det skall inte kännas som ett måste utan som något man verkligen vill göra!
Vi finns kvar när du bestämmer dig för att återvända!
KRAM

Maria sa...

Jag brukar också känna av det där dåliga samvetet när jag varken har tid eller ork att besöka alla bloggarvänner. Det ska man ju inte ha! Man ska göra det när man vill!! Men det måste jag säga åt mig själv ofta. Vackra vintriga bilder!

Desiree sa...

Vilka otroligt fina snöbilder du bjuder på. Ser så där vackert vintrigt och krispigt ut. Klart du ska ta en paus och fundera vad du vill och känner för. Bloggandet ska vara kul och inte känns som ett måste. Sådant är viktigt. Du har ju faktiskt haft två bloggar i gång och det innebär ju en hel del arbete. Kanske ska du bara ha din personliga blogg mer för vänner och familj där du kan lägga upp inlägg och foton i den takt du känner utan att behöva känna att du måste uppdatera lika kontiuerligt. Det viktiga är att du kommer fram till ett beslut som känns rätt för dig vännen.

Kram
Desiree

Vitudden sa...

Hejsan Jenny!

Som någon skrev här ovan så ska bloggandet, enligt mig, vara någonting roligt som du gör för din skull.När man känner dåligt samvete så är det nog klokt att ta en paus. Jag hoppa dock att du kommer tillbaka då du skänker mycket inspiration och glädje. Ta hand om dig!

Kramar Ulrika

Ann-Catrin sa...

Jenny!

Njuter av sagolika bilder och förstår dig så väl.. bloggen slukar tid och det är viktigt att känna in när inte inspirationen är på topp!!

ta du en pasu och kom tillbaka snart... vi njuter av gamla bilder så länge!!

Kramar i massor
A-C

mallemaräng sa...

Förstår hur du känner samma ibland men jag försöker skaka det av mig och skriver när lusten finns.
Hoppas du kommer tillbaka när du hittar tillbaka till den "lusten" igen , så länge njuter jag av att gå tillbaka och kolla mer i din blogg.

Kram*

Jes/Vita villa vila sa...

*gulp*

Hej min världsgoa vän,

En liten klump i min mage... Hur skulle jag klara mig utan dina underbara bloggar. ärligt Jenny. Dina bilder & dina inlägg är sååå inspirerande så du anar inte.... Men jag förstår dig samtidigt. Jag känner igen den där stressen som kan infinna sig. Man önskar att tiden räckte att besöka alla - varje kväll - och att inspirationen med kamera & hem fanns där för alltid. Dock är det ju inte så & jag tror alla vet precis den känslan & har förståelse för den.... Ta du din time out så mycket tid du behöver... men snälla kom tillbaka - för min skull? :)

Största kramen vännen!
Jes ♥

Jes/Vita villa vila sa...

Blev så till mig av din text så jag glömde säga något om bilderna..... snövita & sagolika! KRAM!

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Ta tillvara på livet istället...njut
Kram Lotta

♥ Hedvig och Jag ♥ sa...

Hej Jenny.. Underbara bilder. Nu vill jag ha snö! Jag får väl vänta ett tag ( bor ju i Skåne).

Jag läste såklart ditt inlägg så fort det kom ( Bloggkoll du vet) och du tog orden ur min mun. Precis så känner jag. Man känner lite press och vad tusan ska jag skriva om nu.. Passa på att vila dig lite så är det inspirerad lagom till jul, men du måste komma tillbaka ,OK?

Tack för att du inspirerar mig!

Stor kram

Ps.. jag tycker att det är så roligt att visa upp dig i min blogg istället för att skicka en award

Lina sa...

Jätte fina bilder! Jag förstår hur du känner, för jag har hamnat i samma tankegångar! jag har valt att lägga mindre tid, smygläser mer och bara insuper inspiration när jag vill! Kravlöst helt enkellt! utan min blogg kan jag nog inte riktigt vara....Ha en skön dag!

Anonym sa...

Rätt tänkt där! Ha det nu riktigt, riktigt härligt och ta hand om dig!
Kram

Karin A sa...

Hej på dig! Många kloka ord har redan skrivits - och jag kan bara hålla med. Bloggandet ska vara glädjefyllt och inspirerande! Inte ska man känna någon press att kommentera hos andra. Jag har bestämt mig för att enbart kommentera när jag känner för det och om jag känner något när jag läser texten/ser bilderna som jag vill sätta på pränt. Ibland blir det att jag kommenterar ofta och ibland sällan. :) En paus kan vara skönt ibland - och bloggvärlden lär ju finnas kvar även efter pausen! Men om den blir för lång är vi många som kommer sakna din vackra inlägg!

Ha det gott! Kramar Karin

Ps. Så vackra vinterbilder.

Ida sa...

Vilken härlig blogg, synd att jag hittade dig mitt i din paus.. Hoppas att du snart är laddad med ny energi och är tillbaka, den är verkligen inspirerande(jag vill bara hem och fixa nu..) Mvh Ida

Elzie sa...

Pausa du. Man kan behöva det ibland. Men jag hoppas att vi kan hälsa dig välkommen tillbaka en dag.
Ha det så gott.
Kram Elzie

Vilka underbara bilder. Det ser verkligen vintrigt ut.

Anna sa...

Hej söta du, måste bara fråga hoppas du kan svara i min blogg. Ditt brickbord är det från LANTLIV i leksand eller var har du köpt det underbara bordet? Kramar Anna

En inredoholic sa...

Det hoppas jag vi gör! om inte önskar jag dig all lycka med vad du tar dig för. Du har varit en stor inspirationskälla för mig. Kram
Jannice

Grodmamman sa...

Härliga vinterbilder!
Ha en bra paus nu, bloggen ska aldrig vara ett dåligt samvete. Jag vet dock att det är lätt att känna så ibland. Som flera andra skrivit, så började man ju någon gång för sin egen skull och inte andras.
Hoppas vi ses igen, annars får du ha det så bra!
Kram

Villa Hemmet sa...

hejhej

pausa så länge du behöver, vi finns kvar - lovar!

kram

Nettan sa...

Härliga bilder, får mig & tänka på " Narnia " !

Klart att du ska ta dig " tid för eftertanke " & bara göra det som känns rätt, men du ska inte känna att bloggen ska va ett tvång....man bloggar när man vill, även om det går dagar el. veckor....det finns ju annat här i LIVET som är viktigare .. ;0).

Ha en skön bloggpaus & ta hand om dig ...kommer sakna din inlägg ändå !
Kram Nettan

Annika sa...

Härligt med vinterbilder. Hoppas att vi hörs snart! Kram från Annika

marita blücher sa...

Hej Jenny,
Vilka sagolika vinterbilder - det är precis så man vill att det skall vara - klarblå himmel och gnistrande snö. Så tråkigt för oss alla att du tar en paus, men beslutet är helt rätt - att blogga skall kännas otvunget och lustfyllt. Jag hoppas förstås att du snart känner lust och inspiration igen ! Jag är snart klar med mitt ombyggnadsprojekt och på onsdag startar julen hos A Mouse in A House. Har du lust får du gärna samla ett gäng väninnor och komma till mig en kväll så bjuder jag på lite gott att äta och dricka, så får ni njuta av julstämningen.
Var rädd om dig och varma kramar/Marita

Susihus sa...

Vilka fina bilder och så härliga snötyngda grenar! Förstår dig precis ibland har man bara inte inspirationen. Jag kommer att titta in då och då och lämna tassavtryck så får vi se när du är back on track, tills dess sköt om dig och ha det bäst. KRAM

Sextiotalsvillan sa...

Vilka fantastiska bilder du visar! Sådan stämning!

Ta den tid du behöver... hoppas att du väljer att komma tillbaka. Men som du säger, det får inte bli ett måste. Det har vi för många av redan som det är!

Massor av kramar!
Mia

Lydia sa...

Vill bara passa på att berömma dig för din fina blogg. Hoppas inspirationen infinner sig igen, det får ju aldrig bli ett måste...
Välkommen att hälsa på min nya blogg; Lydias Gröna Fingrar.
Kram från Lydia

Ullis/Leva på landet sa...

Så underbara bilder. Ibland behöver man ta en paus för att hitta ny inspiration. Hoppas att du hittar den ocn kommer tillbaka snart.

Ha det bra!
Kram Ullis

Vita ljuva tankar sa...

En paus är ibland ett måste, för att få tankarna att landa istället för att snurra omkring i huvudet (hur snurrigt lät inte det då ;D). Ett klokt beslut, men jag hoppas såklart att du återkommer när andan faller på.

Ser vackert ut i Härjedalen, men burr så kallt!

Ta hand om dig!

Stor kram Linda

Nettan sa...

Vilka vackra bilder du visar! Klokt att pausa lite om det är det som känns bäst just nu..men om du kommer tillbaks så ska du veta att du ä såå välkommen! Gillar dina bloggar!
Kram Nettan

Dubbelörnen sa...

Vilka underbara vinterbilder du visar! Nu känner jag faktiskt en längtan till det där ginistrande härliga vita :).

Det är ju bara 3 veckor kvar till advent!

Förstår om du känner för ett uppehåll, bloggen ska ju finnas där för din skull. en ska aldrig få bli en belastning.

Har dig på bloggkoll så jag ser ju när du kikar in här igen ;).

Ta hand om dig o de dina o en varm go kram till dig

Gnistrande snö sa...

Hej,

hittade hit till din underbart fina blogg via 'Hedvig och jag'.
Inser att jag precis har hittat en ny bloggfavorit samtidigt som jag läser att du ska pausa ett tag.
Hoppas att din paus blir kortvarig, under tiden ska jag kika runt på dina gamla inlägg.
Hoppas det är ok att jag länkar.

Mvh
Katarina

Loppisliv sa...

Hej Jenny vännen! Mmm vilka underbar vinterbilder. Så gnistrande och ljuvliga mot en klarblå himmel och solsken. Nästan som meditation.

Ang pausen så förstår jag dig, känner lite på samma sätt. Det dåliga samvetet när man inte hinner kommentera alla man skulle vilja, och pressen att göra nya inlägg. Jag jobbar hela dagarna framför en dator och då orkar ialla fall inte jag ens titta åt datorn när jag kommer hem om kvällarna. Det blir mest om helgerna fast motivationen den går upp och ner. Ta du en paus och känn efter, vi finns kvar här om och när du beslutar att komma tillbaka. Sköt om dig. Kram Paula

Juliann sa...

Hei Jenny! Ja ta deg en fortjent pause, du har gitt oss så mye inspirasjon gjennom å vise det fine interiøret i ditt nye hus. Så eg håper at du vil fortsette med det igjen en gang også!! Eg har også hatt behov for en del pauser, men er likevel innom andre bloggere daglig, det gir meg mye å sjå kva som skjer rundt om. Og noen favoritter har en også fått i løpet av bloggingen, så derfor er eg også ofte innom deg. Ha en fin pausetid i lag med familien din. KLem fra Juliann i Norge.

Gúa sa...

KRAM på dig min vän!
Tänker massor på dig!
Känner likadant för bloggen och så hörs vi på telefon när vi har blivit av med våra baciller.

Största kramen...

Designe sa...

Så underbara vinterbilder! :)

Julia sa...

Så skönt med en liten paus för dig, jag känner igen känslan såväl. Jag hoppas att du kommer tillbaks, när du själv känner att det känns bra igen! KRAM!

Gnistrande snö sa...

Hej,

Tack för din gulliga kommentar!
Jag blev så glad.

Tänker på det du skriver i din blogg och hoppas att du inte ska känna dig pressad. Vi bloggare ska inte förvänta oss ständig leverans från våra bloggfavoriter istället ska vi glädja oss åt när det väl kommer ett inlägg oavsett om det är en gång i veckan eller en gång om året.
Personligen tycker jag om att återvända till gamla inlägg, vissa bilder kan man liksom se om och om igen :-)

Ha en fin helg!

P.S underbara vinterbilder.

Kram
Katarina

Camillas nya hem sa...

Jag har också tagit en liten time out light skulle man kunna säga. Vet inte heller om jag kan vara utan bloggandet helt... Det kan faktiskt vara svårt ibland. Om du väljer att inte fortsätta vill jag passa på nu att tacka för fina bilder, sköna ord och härliga inspirationsbilder som du bjudit på!

Hoppas du mår bra och att glädjen till bloggen återkommer. Kram!

syster doris sa...

Om du får ny inspiration så har jag en utmaning på min blogg åt dig! Och den är jättefrivillig!
Många kramar Tina

♥ Hedvig och Jag ♥ sa...

Kom tillbaka snart! Jag saknar dig!

Gúa sa...

Saknar dig!

Kram....

Jes/Vita villa vila sa...

Miss you...

Kram Jes ♥

Lilla huset på prärien sa...

Hej kära Jenny! Vad glad jag blev för din kommentar. Förstår precis vad du menar med bloggandet, ibland blir det bara för mycket. Men pausa du bara och se hur det känns så väntar vi och hoppas att du kommer tillbaka!

Ha det riktigt mysigt tills dess. Härliga bilder!!

Kram Jenny

Jennyshemochharmoni sa...

Jag hoppas verkligen att du kommer tillbaka, snart! Jag känner igen mig väldigt, har svårt att hinna med att ge till andra som jag skulle vilja men samtidigt är man inte redo att lägga ner för att det är så kul! Vänta in inspirationen du, den kommer tillbaka tror jag! Stor KRAM så länge!

Poppins sa...

Jag förstår hur du känner. Att inte hinna kommentera eller besöka alla bloggar, ger dåligt samvete. Samtidigt vet vi ju alla hur det är och tar inte illa upp. Hoppas du har en skön paus från bloggandet och att du kommer tillbaka. Jag har alltid trivts "hemma" hos dig i ditt vackra hem och söta familj.
Sköt om dig!
kramar från Poppins

A home far away sa...

Ja allt har väl nredan blivit sagt redan:- hoppas att du snart får energi tillbaka till bloggen:-

Ha en fin söndag
Kram Gunilla i Singapore

vintage & shabby chic vackra ting i vardagen sa...

Härliga bilder du bjuder på...kommer gärna tillbaka.Vi behöver inga krav i bloggandet, det finns så många andra krav.Det ska bara vara roligt.;0)
Må gott!

Katarina sa...

Hej lilla vännen!

jag skulle nästan kunna klippa ut din text för jag känner likadant...
Men jag velar också....vill både äta kakan och ha den kvar....hmmm...
Hoppas allt är bra med er....tänker på dig ofta. Nu ska jag äntligen få sätta upp de små pippina......myyyysigt!
Ha en härlig helg, kraaaam

Ett hus i vitt sa...

Åh det är helt ok att känna så. Det ska ju absolut inte kännas som ett krav att blogga, det ska ju bara vara en glädjekälla anser jag. Vad mysigt ni verkar ha haft på er semester, blir riktigt avis! Otroligt fina bilder. Ta den tid du behöver, ladda batterierna. Vi väntar troget här tills du känner inspirationen igen. Hoppas att du får en rikigt härlig tid nu framöver med julen. Kram, Anette