onsdag 25 juni 2008

Vardagsrum med kolonial stil

Idag ska ni få kika in i vårt vardagsrum. Det skiljer sig kanske något från övriga stilen i vårt hus. Här har vi möbler med lite mer kolonial stil. Mörkt trä möter ljusa väggar, ljus soffa med kuddar i mustiga färger, mörka rottingfåtöljer och så det marockanska brickbordet. Har dock länge velat byta ut soffkuddarna till ljust rosa och vita i råsiden men då vi har fem kuddar blir det en slant så det har fått stå tillbaka. Men en vacker dag så hoppas jag de ligger där! :)

foto:mywhitecottage

Nu är pionerna överblommade här, tyvärr, för det är verkligen min favoritblomma nummer ett! Dessa ljust, ljust rosa fick jag av min vän E - tusen tack! På sista bilden kan ni förresten skymta min ständiga följeslagare... Det är inte alltid så lätt för honom att förstå varför han inte ska vara med på bild... Mattes sötis! ♥

Sedan vill jag skicka en stor kram till Susanne som har den underbara bloggen Tidsmästarinnan, hon har nämligen varit gullig och gett mig denna award! Tusen, tusen tack!!! Det är alltid så svårt att skicka sådana här vidare, då jag har så många grymma bloggfavoriter! Ibland har jag gjort så att jag har skickat dom till nytillkomna bloggfavoriter men idag väljer jag att ge den till alla er som kikar in här och lämnar små gulliga rader efter er!

Jag blir så glad för varendaste kommentar - det ska ni veta! Just nu, denna årstid, är bloggtiden knapp och jag har svårt att hinna runt till alla och en var, men här kommer i alla fall en stor kram till just Dig!


Ta hand om er!

30 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Oooooo gillar gillar gillar!!! Har själv tyckt det är lite knepigt hur man ska inreda när man gillar flera stilar, men visst går det! Ditt hem är ett perfekt exempel! Om du har kollat min blogg så har du sett att jag gillar mörkt trä i vardagsrummet. Mina favoritaccenter är rött, rosa och lila i olika nyanser.

Ullis/Leva på landet sa...

Jättesnyggt det är i ditt vardagsrum, gillar det. Vi har också en del mörka möbler i vissa rum. Det är skönt att kunna ha lite blandade stilar tycker jag. Man har ju olika rum till olika saker, och då kan de ju också se ut på olika sätt för att man ska trivas.

Ha en bra dag! Kram Ullis

Radhusdrömmar sa...

Jättefint!!! Gillar soffan och brickbordet och lamporna och....jag kan fortsätta :-)
Ja pioner är ju så vackra, ska nog ta och köpa några på torget idag.

Ha det gott!

Kram Johanna

Stämningsfullt sa...

Hej!
Wow vad snyggt! Jag verkligen älskar det där bordet! Sååå snyggt!
Kram.

Lilla huset på prärien sa...

Fint o städat var det där! Det är det inte hemma hos mig. Tjusigt bord tycker jag.

Vårt lilla hem sa...

Ah jag vet inte vad jag ska skriva...det är helt otroligt underbart fint!! Jag blev helt berörd av dina fina bilder och gillar stilen så mycket! Kul med en något annorlunda stil i ett rum. Och så fint ni fått ihop möbler med detaljer som lampor mm. Och brickbordet är ju såå snyggt!

Det här få bli mitt favoritrum hemma hos dig :) Tillsammans med det vackra allrummet såklart :)


Ha en fin dag och kram till dig!

Jenny

Maria sa...

Skönt med ett rum som bryter av tycker jag, gillar hela er hus, men det vet du ju redan
KRAM

Malin - I min trädgård sa...

Du har det verkligen fint hemma! Så snyggt likosm. Tack för titten!

Desiree sa...

Det är ett väldigt vackert vardagsrum precis som övriga rum du visat upp. Jag tycker det är ljus och luftigt och alldeles lagom med lita mörka inslag på trä. Det marockanska brickbordet är helt fantastiskt. Har du köpt det i marocko eller i Sverige? Ha en skön onsdag.

Ann-Catrin sa...

Jenny!
Tänk vad kul det är att få en inblick i ditt vackra hem.. det råder en sån fantastisk harmoni i alla rum du visar... jag är estet och du tilltalar verkligen mitt estetiska hjärta!

Riktigt rktigt snyggt!!

Och stort grattis till din utmärkelse.. du.. den är du såå värd!

Kram Ann-Catrin

Marina sa...

En utmärkelse är du alltid värd. Grattis!
Fint rum. VI ahr itne heller exakt samma stil i alla rum. Vi har lite mer ombonat och mer färg/mörkare i tv-rummet. Kram!

Johanna sa...

Så väldigt fint ni har det! Lampan och brickbordet är helt underbara!
Visst är pioner helt otroligt vackra, de är en av mina absoluta favorit blommor!
Ha en fin dag!

Lina sa...

Lika fint som allt annat hos dig! Jag har lite olika stil i olika rum, fast grunden är vit... Tycker det är lite charm med lite av varje...

♥ mamman i huset ♥ sa...

Fantastiskt fint... Och ditt kök... Jag gillar allt! Mycket fin blogg också! Kram!

Jessica sa...

Åhh, jag gillar varkligen soffbordet!! Vart har ni hittat det??

Tror jag måste köpa ett nytt när vi återvänder till Sverige, är lite trött på vårat ekbord som var så poppis för ett tag sedan...

/Jessica

Randi sa...

Jag älskar också pioner! Snart är de inne på sista varvet och jag njuuuter av min pionrabatt. Måste nog skaffa ännu fler. Brickbordet är supersnyggt!
Kram Randi

Tingeltangel sa...

Ert vardagsrum är jättevackert. Det är så fint att variera sig mellan rummen men ändå ha en gemensam grundtanke i de ljusa väggarna mm. Det skulle ju bli för tråkigt om alla rum var exakt lika. Det mörka träet är så vackert mot det i övrigt ljusa. Grattis till utmärkelsen också. Säger som de övriga, den är du värd.

IKT i min vardag sa...

Vilken snygg stil du har! Så fint! Pioner är så underbara, synd att de blommar över så fort bara.

Vilket härligt dukat midsommarbord ni hade!

Kram

Grodmamman sa...

Här har vi också en hel del mörka möbler. Tycker ju om att blanda det vita med mörka möbler. Du har ett mycket vackert hem!
Kram

White Season sa...

Hej rara! Jätte fint, verkligen, jag tycker det blir mer hemtrevligt med en liten blandning och det blir varmare... Du har lyckats!!! Har du målat benen mörka för det var väl det brickbordet med vita ben tidigare? Det är så himla fint, jag ska köpa mig ett sånt om det finns kvar.
Tusen kramar och ha en jätte skön helg! Har du börjat jobba än? Kram Malin

Annika sa...

Tittar in här via Strandviksvillan! Underbara bilder! Du har ett vackert hem!

Cilla sa...

Hej!
Vilken fin sida du har. Jag gissar att du bor, precis som jag utanför Ystad. Ha, det var bilden på stranden som jag gissade på. Är det så? Bor själv på landet, i Karlsborg, väster om Ystad.
Vi ses! Cilla

Solsjö - Under en vind sa...

Du/ni har ett underbart hem med så mycket värme! precis som även du har!

Önskar dig en skön helg! Här blir det både mys och lite fest....

Stora kramen!

Susihus sa...

Superduperfint som allt annat hos dig. Här står fortfarande pionen och doftar underbart, måste klippa in några till och sätta i vas de sprider sin härliga doft i hela huset. Mmm älskar pioner. Hoppas att du får en härlig helg. KRAM på dig

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

URSNYGGT! Älskar brickbordet! Skulle gärna sjunka ner med en god bok i både soffan och fåtöljen!

Ha en fin helg, kram Caroline

Anonym sa...

Ni har det så himla tokfint hemma Jenny! Brickbordet är ju "to die for"!! :)
Våra pioner har med blommat över nu.. Några finns kvar me ser bara skärpiga och hänginga ut, så det blir nog till att rensa bort dessa under helgen!
Det blir en hemma helg med dottern. Jag behöver inte vara orolig att vi ska vara sysslolösa, hon har skrivit en lång lista på allt som vi ska hitta på.. Jösses, vart tog den där lugna avslappnade helgen vägen? haha

ha en riktigt mysig helg du med!
kram ♥

Johanna sa...

Va fint ni har det! Trevlig helg!

Brunkullan sa...

Så fin som vanligt! Kuddarna passar in, men det skulle vara fint med rosa också!
Susanne

Smilla sa...

For en utrolig gjennomført stil - Likte dette rommet veldig godt!
Takk for titten.

Unknown sa...

Hej!

Vilken härlig blogg...superfina bilder. Kanon att få lite inspiration. Jag undrar var man kan få tag på den fina mörka rottingfåtöljen?