fredag 20 mars 2009

kolsvart




foto:mywhitecottage

Många av er gissade rätt! Jag har doppat penseln i svart - inte bara i den vita målarburken alltså! ;) Det lilla sidebordet blev superfint i svart, tycker jag i alla fall. Den ljuvliga blomsterboken av Tricia Guild är helt underbar och jag har fått den av våra goda vänner E, P & A. Jag är såååå glad för den och den får numera pryda mitt svarta lilla bord. Slagbordet är numera vitt och också det blev toppenbra. Det som återstår att måla nu är mina sex stolar, de ska bli kolsvarta precis som det lilla bordet och jag tror det kommer sätta pricken över i:et i matsalen. Plockade in lite kaprifolkvistar och satte i en vas, ljuvligt att se hur de slår ut mer och mer. Den observante ser också att jag har äntligen har vågat ta steget... Nämligen att även måla fönsterbrädorna vita!!! Inte riktigt klokt enligt en del, då de egentligen är i någon slags sten... Men de var grön-/gråmönstrade, inte snyggt i mina ögon... Nä, jag är supernöjd med mina numera vita fönsterbrädor!!!

Trevlig helg till er alla!

Kram Jenny

31 kommentarer:

Randi sa...

Visst blev skrivbordet läckert. Jag letar efter ett i rokoko-stil som jag vill måla svart med ceris-rosa inuti. Jag måste nog bli bättre på att åka runt och leta mer.
Önskar dig en riktigt skön vårhelg!
Kram Randi

Anonym sa...

Det är härligt att se att det spirar frn inplockade kvistar. Bordet blev väldigt snyggt svart, det bryter av fint mot det vita.
Ktam A-S

Lilla huset på prärien sa...

Det tycker jag du ska vara också - nöjd alltså! Det ser jättefint ut alltihop och bordet blev superfint i svart. Gillar verkligen dina marockanska små detaljer överallt, riktigt läckert :)

Ha en skön helg!

Kram Jenny

Helena Dovier sa...

Åh, vad snyggt det blev med det svarta! Jag förstår att du måste ha stått med penseln i handen en hel del det senaste :-). Roligt när resultatet blir så lyckat! Och fina, fina bilder som vanligt. Ha det så gott så länge och njut nu ordentligt av det du har åstadkommit :-).

Kram från Helena och Juvelen

MITT VITA HUS sa...

Super najs, så fint med det svarta till det vita=) Ha en fin helg Kram M

Sallys hus sa...

Hallå vännen!
Himmel så mycket fint!
Bordet blev ju helt underbart som svart! Tror du att det kommer starta "svart feber" på bloggen nu??? fniss...
Ska bli jätte kul att få se bilder på ert runtsläpande av möbler sedan..
Vilka vackra vårtecken ni har i er trädgård! Hos oss har ingentig kommit upp än...:(

Ha en mysig helg!
Kraaaaam Katarina

Tulipa sa...

Vackra bilder från ditt hem!

Snyggt att bryta av lite med det svarta bordet.

Hade ni stenfönsterbrädor?
Funkar det bra att måla på det?

Gillar också brickan som ljusstakarna speglar sig i!
Riktigt läckert!

Ha en fin helg!
/Mariette

Jenny sa...

Helt underbara bilder och ljuvliga kontraster! Såå fint! Ha en riktigt mysig helg! Stor KRAM

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

lottens vita och gröna sa...

ohhhh vad snyggt alltså, gill ar med svart...vitt behöver kontrast! ha en go helg, varmkram lotten

Marina sa...

Våra fönsterbrädor är hemska! Ful marmor, brungrå. Dom är liksom in i väggarna så det går itne att byta dem så värst enkelt. Kanske måla????
Fint det blev, det svarta bordet.

Trevlig helg! /Marina

Desiree sa...

Snyggt, verkligen mycket lyckat! Det är ju lite häftigt och vågat att experminetera med just svart för det gäller att finna en lagom balans så att det blir snyggt. Men jag tycker att du har fått till det jättefint. Jag gillar verkligen både Buddah huvudet och den stora guldbrickan. Kvistarna är verkligen pricken på i:et så vackert vårlikt. Ha det bra och sköt om dig.

Kram

Grodmamman sa...

Så fint det blev! Gillade ljusstakarna i fönstret!
Kram

Vintage sa...

Vilken fin blogg du har! Kram Susanne

Terese sa...

Så fint det blev. Svart är verkligen också snyggt, särskilt i kontrast till allt det vita. Är väldigt nyfiken på att se hur det blir med stolarna!

Kram Terese

Nina sa...

jag har också fastnat för svart målade ju vardagsrumsbordet i svart och funderar på matsalmöbeln också - men funderar på sprutlacka dem istället ....
ha en underbar mysig helg/nina

Dollan sa...

Kanoners, allt blir som vanligt fint du håller på med. Du har känsla för det.

Kram fr
Dollan

Mia sa...

Hallå där! Är nyss hemkommen från TUR mässan....mycket trevligt! Snyggt side/skrivbord!! Mycket snygga och jag tror nog att fönsterbräderna också blev jättebra som vita! Kram på dig! Mia

White Season sa...

Wow!!! Så snyggt!!! Jag vill också få in mer svart, tycker det är riktigt fint och ger en mer stilren känsla, fräscht...

Kul rara du att du fått inspirationsryck och kör järnet där hemma. Flyttar runt och om och hej och hå.. Tricia Guild helt underbart inspirerande förstår jag. OCh visst är det det finaste, att dekorera med kvistar eller det som finns precis utanför och blommor...

Skönt att höra att det är fler som inte hinner med bloggeriet, jag är just nu också urusel, eller har varit länge på att hälsa runt och så.... men så är det ju! Ta hand om er och hälsa killarna och gubben :-)

Många kramar från mig!
Malin P.s i kväll är Robinsson det ska bli spännande att följa... :-)

Unknown sa...

Det är verkligen kanonfint med sbarta accenter, bordet blv toppenbra! Och: jag är allt bra avundsjuk på alla vårtecken du hittar i rabatte nnnn
:-)
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Minttu sa...

Lovely pictrues :) It feels like spring!

Tingeltangel sa...

Otroligt läckert. Det blev så fint med det svarta skrivbordet. Dina miljöbilder är underbara.

irma´s uthus sa...

Åååh, vad fint. har precis bländat mej igenom några vita bloggar. Underbart med lite annat:) Och så fick jag en idé vad jag ska göra med min jättesilverbricka.
Ha en fin söndag.
kram

Useful Art sa...

Jättefina bilder! Vad härligt det såg ut med de knoppande kvistarna i fönstret, och både bordet och fönsterbrädorna blev ju jättefina!

Kram /Sara

VIT och PASTELL sa...

Jättesnyggt med svart bord och buddan är oxå fin! Letar faktiskt själv efter en budda! Kaprifolkvistar har jag inte tänkt på att ta in så nu ska jag gå ut och knipsa några kvistar! Tack för tipset.

Kram Maria

Maria sa...

Super snyggt! Är själv inne på det svarta spåret, blir så snyggt med svarta möbler till allt det vita. villken färg använder du? Själv har jag svart linoljefärg, men den passar inte till allt känner jag. Fönsterbräderna blev supersnygga, målade mina marmorbrädor vita för över ett år sedan, ångrar det INTE!!! Snyggt, stilrent o så håller det kanon bra!
KRAM

Flickan på landet sa...

Vilka vackra bilder!!

Nettan sa...

Jäklars va snyggt det blev! Ä så läckert med lite svart till det vita! Såklart du skall vara nöjd med det!!
Kram Nettan

Anonym sa...

Nämen Jenny.. Svart färg, vad har nu hänt? :)
Snyggt som tusan blev det i alla fall!
Hoppas allt är bra med dig annars.. Jag har varit så kass på att hälsa på, fe'låt! :)
kram

Eva sa...

Så superfint som det alltid blir när du är i farten!
Kram

Radhusdrömmar sa...

Vilka fina bilder!!!

Kram
Johanna

Susihus sa...

Så läckert med svart, jättefint. Trodde inte du hade någon annan färg än vit...hihi=) Ja visst är det ljuvligt nu när man kan plocka in lite vårkänsla, mmmm! Jag vårstädade i trädgården i det fina vädret i lördags och bara njöt. Ha en härlig vecka. KRAM på dig
Ps den boken har jag med och den är så trevlig!