torsdag 24 april 2008

Vårt mysrum
Vi har ett litet rum som vi har till ganska mycket... Det används dels som kontor-/bloggplats, dels som tv-/läsrum och slutligen också som gästrum när vi får gäster! Somliga av er har redan sett några av dessa bilder och somliga vet också att dörrarna bakom fåtöljen leder in till vår sal, den som just nu sover sin törnrosasömn och bara väntar på att väckas upp...

foto:mywhitecottage

Vi har velat fram och tillbaka vad vi ska använda salen till när den väl är renoverad och klar för att användas, vi har varit inne på sovrum, vi har varit inne på vardagsrum/matsal men vi har nu konstaterat att det rum vi spenderar mest tid i är rummet jag visar er idag. Då salen kommer att bli ett underbart rum ska vi ju göra det till det rum vi vistas allra mest i, eller hur!!? Salen kommer alltså bli det rum som blir vårt nya tv-/gästrum.

foto:mywhitecottage

Ovanför dagbädden hänger min tavla från Ylva Skarp. Jag tycker så väldigt mycket om den och jag blir så otroligt fascinerad varje gång jag tittar på den, hur är det möjligt att texta (kalligrafera) så otroligt vackert som hon gör??? Fantastiskt tycker jag... De ljusblå linnekuddarna kommer från Himla och den blommiga från GreenGate. Brickbordet, som också är en av mina stora favoriter här hemma, kommer från Lantliv i Leksand, de har en webshop där bl a bordet säljs, kika här om ni vill!

Sedan har ju My White Cottage fått sin första award och den kommer från den suveränt stilsäkra Syster Ruffa. Jag är otroligt hedrad och glad över att ha fått denna award från en person som imponerar på mig varje gång jag kikar in hos henne. Hennes stil är speciell och helt grym tycker jag. Om ni inte redan upptäckt denna fantastiska blogg så måste ni kika in här! Sedan ska ju jag då ge denna award vidare och det är alltid lika svårt, eftersom det finns så otroligt många fina bloggar jag återkommande besöker, så jag tror jag gör som sist. Jag ger den vidare till några stycken som är relativt nya på min blogghimmel, nämligen:

Lottens vita och gröna: Här möts du av ljuvligt fågelkvitter, vilket bara det gör att jag vill stanna kvar för evigt... Här blandas det trädgård och lantlig inredning på ett skönt sätt som tilltalar mig otroligt mycket!
Tidsmästarinnan: Även här är det lantlig inredning som gäller, tillsammans med många fina loppisfynd och roliga och humoristiska texter.
Pientä ja Kaunista: En finsk blogg som bjuder på suveränt fina bilder från ett vackert hem. Hon som står bakom bloggen är dessutom suverän på att sy fina saker!
Rosa hemmet: En blogg man blir glad av att kika in på. Här är det personlig stil på hög nivå - det gillar jag!
Hannas Form: Slutligen en riktig höjdarblogg! Här bjuds du på sagolikt vackra foton. Jag njuter till 110% av varendaste en...
Vilket ljus... Vilken skärpa... Så vackert...

Kram Jenny

18 kommentarer:

Annika sa...

Vilken inspirerande blogg du har! Och ditt hem är så vackert!

Johanna sa...

Jag är helt stum....
Dina bilder är helt fantastiska, ett helt totalt underbart rum!
Tavlan var härlig, ja allt var härligt! Ni har ett fantastisk vackert hem!
Kram!

Anonym sa...

Älskar dina bilder så jag kommer aldrig någonsin kunna tröttna jenny! :)
Underbart rum!!
Stor kram till dig ♥

H A N N A S - F O R M sa...

NÄMEN, SÅ GLAAAAD jag blir nu..tack snälla du...blir rörd av dina ord...
Ska kika ordentligt här lite senare i kvälldå jag har mera tid men det ser såååå fint ut...precis ett likadant brickbord med vitt stativ står just nu på min önskelista, får jag fråga vart det kommer ifrån?

KRAM
och tack än en gång!
Hanna

Goa sa...

Darling!!
SÅ kul att alla nu får njuta av allt ditt vackra!!
Helt förtrollande vackra bilder från ett fantastiskt vackert hem!!

Nu ses vi alldeles snart...*happy*!!

MAssa kramar på dig till dess...
Puss!!

IKT i min vardag sa...

Så fint, så underbart fint...:-)
Tavlan är helt fantastisk!

Kram ♥

Ann-Catrin sa...

Godkväll jenny!!!

ohh inte tröttnar man på dina bilder.. så stilsäkert och vackert att man bara vill titta mer och mer!!!

ohh den där tavlan... så himla fin!!
och kuddarna är ljuvliga.. jag är en stor älskare av både himlaoch greengate!!

Stor kram A-C

En inredoholic sa...

Din blogg är bara såååå underbar!! Och jag älskar dina köksstolar.. Får man fråga vad de kostar.. Är inne på att inreda ett café med dem nu... Och de skulle passa bra till kökssoffan här hemma :)

Vackra bilder tar du oxå!! Fantastiskt, som balsam för själen.

Ha en skön helg! Kram Jannice

Jes/Vita villa vila sa...

Rummet är helt sagolikt! Brickbordet en dröm & tavlan... HELT fantastisk!
UNDERBART! Förstår så väl att din blogg fått ännu en award - det är du verkligen värd vännen!

Kramis/jes

Villa elva-kulla sa...

Vilken underbar blogg du har, med alldeles ljuvliga bilder.

Ha de gott.
/ Jennie

Rosa Hemmet sa...

Men vad underbart mysigt rum du har... Härliga foton, de gör att man verkligen känner rummets atmosfär och vill krypa ner bland alla fina kuddarna! Härliga färger, underbart brickbord. Tavlan var helt fantastiskt snygg, har faktiskt aldrig sett någon av henne förut.. Ska jag skämmas nu!?! :p Jag måste tacka så jättemycket för dina fina ord om min blogg och utmärkelsen du skickat vidare. Har haft bloggen knappt en månad men jag är totalt frälst och älskar blogglivet:) Nu ska jag fundera på vilka jag i min tur ska glädja i min tur! Ha en fin kväll:)

Tidsmästarinnan sa...

nä men... va? oohh, vad kul, tack snälla du! *rodnar*

Som vanligt får man ju "hakesläpp" här inne hos dig, så himla fint och så coola bilder du tar!

Och just ett sånt brickbord har jag visat för sambon, i hopp om ett inköp från Leksand (fast det har inte gått igenom tyvärr), de är ju helt underbara!

Stor kram till dig, och tack igen!
Susanne

Tingeltangel sa...

Det är så fantastiskt fint i ert TV/gästrum. De här bilderna kan man inte se sig mätt på.... Kul med utmärkelserna. Det var flera bloggar som är nya för mig. Och du förtjänar verkligen utmärkelsen du fått av Ruffa... Ha en skön helg. Jag vet ju att ni har bloggträff och jag hoppas ni får det underbart.

StrandviksVillan sa...

Visst har jag sett rummet förut, men det gör iiiingenting! Det är ju så vackert och vilken fotograf du är! Blir ju avis... Lycka till med salen!

Maria sa...

Hej! Jag har sagt det förr och jag säger det igen...i det där vackra rummet skulle jag gärna vilja sova över om jag var gäst hos dig. Harmoniska färger och vackra möbler!
Trevlig helg!

Jennyshemochharmoni sa...

Älskar det där rummet! Det är verkligen jättefint! Bilderna är ljuvliga! Grattis till awarden, det är du verkligen värd! Stor KRAM till dig!

Hem och Lycka sa...

Ett alldeles underbart rum.. Undrar hur mycket Ylva tar för sina tavlor, minns du det? Planerar för en tripp upp till henne i sommar nämligen ;-) kram!

Elisa Day sa...

Underbart brickbord!! sån skulle jag gärna ha! Du visar så mycket fina bilder på din blogg, måste kika vidare. :) Kram